Pensure för dig som egenföretagare

Det finns givetvis väldigt många fördelar med att vara egenföretagare. Tyvärr är en av nackdelarna det här med tjänstepension och försäkringar. Det vill vi ändra på!

Hur skiljer sig tjänstepension för dig som egenföretagare från dig som anställd?

För dig som är egenföretagare måste du själv, i stor utsträckning ansvara för din tjänstepension. Något som arbetsgivaren annars ansvarar för för dig som anställd. Som egenföretagare behöver du själv säkerställa att din tjänstepension fylls på, att du har trygghet vid sjukdom och olycksfall samt att din tjänstepension placeras på ett bra vis. Hur många egenföretagare har tid för det?

Därför ska du använda Pensure! Vi hjälper dig spara tid och hålla nere kostnaderna. Vår digitala plattform erbjuder Sveriges enklaste, mest prisvärda och helt blankettfria tjänstepension, som grädde på moset är dessutom alla investeringar via Pensure helt hållbara. Så hjälp oss att utmana de stora drakarna så lovar vi att du får en enklare tillvaro med ditt företagande!

Vad kan du om skalavgifter, fondavgifter administrationsavgifter? Som egenföretagare har man tyvärr inte ett särskilt stort, om ens något, förhandlingsutrymme med storbanken eller försäkringsbolaget gällande kostnaden av tjänstepensionerna. Således blir det ofta en dyr kostnad i längden.

För dig som redan har tjänstepension

Först och främst, toppen! Oavsett vad du har för lösning är det otroligt viktigt att spara via sitt företag eftersom det helt enkelt kommer behövas i framtiden.

Frågan därefter som du behöver ställa dig själv är hur ofta du egentligen utmanar din nuvarande lösning? De allra flesta egenföretagare vi pratar med gör aldrig någon jämförelse. Så varför är det då skillnad när det kommer till att jämföra exempelvis pris på tjänstebilar, inventarier eller annan utrustning som du använder i ditt arbete? Vi tror helt enkelt att det beror på att det faktiskt är väldigt svårt att jämföra tjänstepensioner idag.

Så låt oss hjälpa dig att jämföra och konkurrensutsätta din nuvarande lösning. Det kostar dig varken tid eller pengar och i bästa fall vet du att du har en riktigt bra lösning! Det är inte svårare än att du signerar en informationsfullmakt som ger oss möjlighet att tillfälligt inhämta information om din nuvarande tjänstepension och kan utifrån detta lämna en jämförelse.

Därefter är det upp till dig att bestämma hur du vill göra (P.S. det är busenkelt att byta om det skulle behövas)!

Vi hjälper dig byta pensionslösning

För dig som saknar tjänstepension

De flesta egenföretagare vi pratar med brukar uttrycka att de tar ut en något lägre lön från sitt företag jämfört med vad de hade fått om de varit anställda, hur brukar du göra?

En viktig aspekt att fundera över kring sitt löneuttag är att det faktiskt påverkar hur mycket som betalas in till din allmänna pension, den delen du får från staten när du slutar arbeta. Ju lägre lön desto lägre pensionsinbetalning och således också ett lägre belopp att få utbetalat.

En viktig fråga du bör ställa dig redan nu är hur väl du skulle klara dig om du istället bara fick halva din lön varje månad? Skulle du kunna bo kvar som du gör idag, skulle du kunna resa eller unna dig något du verkligen tycker om att göra? För de allra flesta blir svaret på den frågan ”Nej”!

Varför detta är viktigt att tänka på för dig som är egenföretagare är det faktum att du själv behöver se till att ordna ett sparande till pensionen. Något som en arbetsgivare brukar ansvara för för den som är anställd. En annan viktig del är att den allmänna pensionen, det som staten betalar ut, beräknas stå för ungefär 40-45% av din slutlön. Så har du idag inget eget pensionssparande, är det nog dags att ta tag i detta, men det positiva är att det sällan är för sent att börja!

Vi hjälper er att hitta bästa lösningen för ert företag

Att spara via ditt företag, vare sig du har enskild firma, aktiebolag eller någon annan typ av bolagsform ger dig inte bara högre pension. Det ger dig också möjlighet att trygga din vardag om du skulle bli sjuk, råka ut för en olycka eller helt enkelt inte kunna arbeta.

Så låt oss hjälpa dig att kika över ett antal alternativ så kan vi gemensamt hitta det som passar dig bäst, vare sig du vill ha något enligt standard, en speciallösning eller om du är ute efter flexibilitet.

Helt digital platform

Skippa pappersarbetet med Pensures digitala tjänst

Säg hej då till blanketthögar och långdragna möten med vår digitala tjänst. Teckna och administrera företagets tjänstepension direkt i din dator, telefon och surfplatta

 • List indicator active
  Helt digital och blankettfri registrering
 • List indicator active
  Ändra sparande, pensionsplan eller fonder när du vill
 • List indicator active
  Tjänsten fungerar på dator, surfplatta och i telefon
 • List indicator active
  Digital rådgivning och chattsupport
 • List indicator active
  Smarta funktioner för filimport, digital löneväxling och ändringar av uppgifter
 • List indicator active
  Enkel administration direkt i plattformen tillgänglig dygnet runt
img
team
Prata med en expert

Bli kontaktad eller chatta direkt

trees