Kunskapsbanken

Lär känna SPP Pension – vår samarbetspartner

Skriven av Pensure
Uppdaterad 2 juni 2021
Pensure och SPP Pension arbetar tillsammans för en hållbar framtid.

Med tjänstepension hos Pensure ges din pension möjlighet att växa sig stor. En stark bidragande orsak till detta är våra hållbara investeringar. I kategorin hållbarhet ligger SPP Pension i ständig framkant. Att vi valt att ingå ett samarbete med SPP gör att vi kan erbjuda våra kunder hållbar och kostnadseffektiv tjänstepension som ger dig en trygg framtid.

Att erbjuda ett kostnadseffektivt och tryggt pensionssparande är den grund som Pensure står på. Viktigast för oss är att våra kunder kan säkra en stabil framtid. Detta möjliggörs till stor del genom SPP Pension & Försäkring.

SPP Pension & Försäkring är ett av Sveriges äldsta pensionsbolag. För att vi på Pensure ska kunna erbjuda våra kunder ett hållbart pensionssparande har vi valt att ingå ett partnerskap med just SPP Pension.

SPP och tjänstepension

För att din tjänstepension ska ges möjlighet att växa sig stor finns olika typer av sparande. I och med vårt partnerskap med SPP kan din tjänstepension växa genom flertalet former av förvaltning. Du väljer själv vilket som passar dig och dina syften bäst.

Traditionell förvaltning

Med traditionell förvaltning menas att pensionsbolaget sköter förvaltningen av din tjänstepension. Med SPP Pension garanteras du ett visst månadsbelopp, som höjs om din pensions utveckling gör detsamma.

I vårt partnerskap med SPP kan traditionell förvaltning vara ett sätt att bättra omvärldens hållbarhet. I förvaltningen investeras dina pengar enbart i aktier, räntor och fastigheter som lever upp till högt satta krav gällande hållbarhet.

Fondförsäkring

I en fondförsäkring har du har du möjlighet att på egen hand påverka avkastningen på din tjänstepension. Du väljer själv hur, var och med vilken risknivå ditt pensionssparande ska placeras, givetvis med tillgång till närvarande rådgivning.

Även i en fondförsäkring från SPP finns hållbarhet som ett ständigt närvarande värdeord. I SPP:s fonder investeras uteslutande i företag med sunda värderingar. Detta gör att du kan vara säker på att ditt pensionssparande bidrar till en god samhällsutveckling samtidigt som din pension utvecklas.

För att få en så hög avkastning som möjligt på din tjänstepension bör du uppdatera dig om kostnaden för ditt sparande. Detta gör du enkelt genom en jämförelse av avgifterna för fonder.

SPP Pension + hållbarhet = sant

I Pensures pensionslösning läggs stor vikt vid hållbarhet. Sparande i fonder har bevisat stor påverkan på omvärldens hållbarhet både vad gäller sociala frågor, miljö och affärsetik, något vi vill ge våra kunder möjlighet att vara med och förbättra.

SPP och deras fondutbud tar hållbarhet på största allvar, både internt och i sina investeringar. Alla investeringar lever upp till högt ställda hållbarhetskriterier samtidigt som det ställs krav på deras leverantörer att bli helt och håller klimatneutrala senast år 2025.

I dag är det många pensionsbolag som insett vikten av ett hållbart pensionssparande, men SPP Pension och Pensure har tagit det steget längre. Utöver de traditionella kriterierna utesluter SPP även kommersiell spelverksamhet, fossila bränslen, ohållbar palmoljeproduktion och lobbying mot Parisavtalet. Utifrån de analyser som genomförs av SPP Pension handplockas hållbara bolag in och de som inte lever upp till kraven exkluderas.

Ett hållbart pensionssparande med Pensure och SPP Pension är därför en god väg framåt för att förbättra världens arbetsvillkor och att nå FN:s uppsatta hållbarhetsmål.

Att SPP Pension vid World Economic Forum i Davos blivit utsedd till den mest hållbara försäkringskoncernen i världen bekräftar att vi tillsammans kan göra världen till en bättre plats när det väl är dags för utbetalning av din pension.

Låga avgifter för tjänstepension med SPP Pension

Att pensionsspara hållbart är inte synonymt med ett dyrt pensionssparande. När det är dags för utbetalning av din tjänstepension kommer vårt samarbete med SPP Pension märkas av. För ett fördelaktigt pensionssparande är låga avgifter en viktig del av lösningen. Av denna anledning är avgifter för tjänstepension något SPP och Pensure tagit stor hänsyn till.

Med tjänstepension hos Pensure beläggs pensionen inte med några fasta eller rörliga försäkringsavgifter. Det enda som tas ut är en fondavgift, som du dessutom får rabatt på.

Pensionssparande för en trygg framtid

Vårt samarbete med SPP Pension gör att vi kan erbjuda våra kunder ett hållbart och kostnadseffektivt sparande. Med noggranna analyser av hur dina pensionspengar investeras på bästa sätt ges du möjlighet till en trygg och säker framtid.

Med vår digitala pensionslösning får du tillgång till tjänstepension helt utan krångliga blanketter och tidskrävande pappersarbete – även detta ett sätt att påverka hållbarheten. Tidsbesparing och trygghet var två av de bidragande orsakerna till att TechFactory valde tjänstepension hos Pensure. Här kan du läsa mer om hur ditt företag kan gynnas av en smidig lösning för tjänstepension.

Tidsbesparing och trygghet - därför valde TechFactory Pensure

team
Prata med en expert

Bli kontaktad eller chatta direkt

trees